Sitemizden/Son eklenenler

Salı, Eylül 20, 2016

Kuzık'tan Tata'na içme suyu ihalesi yapıldı


Köyümüz Güzelkent ( Tata)nın yıllardan beridir bir türlü çözülemeyen sağlıklı içme suyu sorununa bu defa çare olur mu bilinmez yeni bir ihale yapılarak içme suyu şebekesi getiriliyor.
2016/17 Nolu Encümen Kararı  gereği açılan ihale Varto İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından düzenlendi.

15 Ağustos 2016 tarihinde Varto İlçe Kaymakamlığı'nda yapılan ihale sonrasında kazanan firmanın 20 Ağustos'dan itibaren yer teslimi sonrasında iş teslimini 60 gün içerisinde yani en geç 20 Ekim 2016 tarihine kadar yapması gerekiyor.
Bilindiği üzere 1966 Varto Depremi sonrasında YSE (Yol Su Elektrik) ve Köy Hizmetleri tarafından köyümüzdeki ilk mahalle çeşmeleri inşa edilmiş 1983-84 yılında bu çeşmeler ya onarılmış veya bir kaç yeni çeşme ile çoğaltılmış, 1990 lı yıllarda ise şebeke suyu çalışmaları başlamıştı.
1992-93 civarı yapılan şebeke suyu kazılarında Taşlıyayla ( Şeman) köyünden köyümüze kadar kepçe ile kazı yapılarak köyümüz geniş kapsamlı bir şebeke sistemine kavuşmuş ancak suyun çok yetersiz olduğu kısa sürede anlaşılmıştı.
Bilinçsiz kullanım,sulama suyu olmadığından tarım amaçlı kullanım da suyun yetersizliğini körüklemişti.
Sonrasında yıllarca yetersiz kalan suyun çoğaltılması için "Hesar Deresi" olarak bilinen mıntıkadan köyümüze 2013 yılı sonbaharında 75 lik borular ile yeni bir içme suyu getirilmiş fakat suyun alındığı nokta ile borulandığı alanın açık kalması sebebiyle bu içme suyunun içinde çamur benzeri yabancı maddelerin olması sebebiyle gönül rahatlığıyla kullanılamayacağı anlaşılmıştı.
2015 yılı sonunda Muş İl Encümeninde alınan karar gereği 2016 yılı Ağustos'unda yeni bir ihale yapıldı. Bu ihale kapsamında Kuzık ( Gölyayla) köyünden köyümüze yeni bir şebeke ile içme suyu getirilmesi ön görülüyor.
Köyde 20 Ağustos tarihinde yapılan toplantıda hane başı 600 TL toplanarak bu işe katkı sunulması doğrultusunda karar alınmıştı. İçme suyu kayıpsız olarak köye ulaştırılabilirse şebeke suyunun köyümüze getirildiği yaklaşık 25 yılın sonunda hem içilebilir (sağlıklı) hem de yeterli bir suya kavuşmuş olabiliriz.

AraştırmaHaber - İzlenim:V.B.
VENGETATA -Tatansitesi

İLGİLİ HABERLERİMİZ:
2006 yılı haberimiz - izlenim: (Dodan Köyüne götürülen içme suyu ve Tatan)

2013 EYLÜL - Köyümüze ek su bağlanacak haberimiz
http://vengedewatata.blogspot.com.tr/2013/09/tatana-ek-icme-suyu-baglanacak.html

2013 EKİM- Ek içme suyumuz bağlandı haberimiz
http://vengedewatata.blogspot.com.tr/2015/08/ek-icme-suyumuz-baglandi.html



Mahmut GÜL 2024-2029 donemi muhtari olarak seçildi

31 Mart 2024 tarihinde yapılan Muhtarlık seçiminde Mahmut GÜL köyümüzün yeni muhtarı olarak seçilmiştir. Güzelkent Köyü ( Dewa Tata/ Varto&#...