Sitemizden/Son eklenenler

Cuma, Eylül 06, 2013

Tatan'a ek içme suyu bağlanacak

Yıllardır Tatan ( Güzelkent) köyünün içme ve sulama suyu sorunu sürüyordu. Henüz sulama suyu konusunda adımlar atılmasa da onca yıllık bekleyiş sonrasında nihayet 1 hafta kadar önce içme suyunu çoğaltmak üzere kazılar başladı.

Köyün 1 km yukarısında bulunan Su Deposundan, Hesar deresi olarak adlandırılan mıntıkaya kadar yaklaşık 5-10 km lik bir boru hattı için kazı çalışmaları 31 Ağustos günü başladı.



Depodan yukarı doğru önce mezran (kuşburnu/ mezra zerdi) ye doğru gidecek olan boru hattının mezran köyünün hemen güneyinden doğusuna (sağına doğru) bir kavis çizerek yayla yoluna doğru dönmesi nihayet su kaynağının bulunduğu hesar deresine ulaşması ön görülüyor.

Konuyla ilgili olarak köy odasının arkasındaki boş bir araziye su boruları istiflenirken boruların 65 lik olduğu olduğu görüldü. Bu boyutun ihtiyacın tümünü gidermeye yetip yetmeyeceği henüz bilinmezken yapılan ihaleye göre boru getirildiği ifade edildi.

Güçlü bir su damarı yakalanması durumunda oldukça basınçlı bir şekilde 65lik borudan bile 100’lük boruymuşçasına verim alınmasının mümkün olduğu düşünüldüğünde iyimser bir hava ortaya çıkarken çalışmaların Eylül sonuna dek büyük oranda biteceği belirtiliyor.

Köy muhtarlığı , kaymakamlık ve köydes kapsamında yapılan çalışma sonuçlandığında yeni bir haberle bunu duyurmaya çalışacağız.

Haber ve Foto: Veli Beyazgül


www.vengetata.com
 Haber tarihi: 06 / 09 / 2013

Mahmut GÜL 2024-2029 donemi muhtari olarak seçildi

31 Mart 2024 tarihinde yapılan Muhtarlık seçiminde Mahmut GÜL köyümüzün yeni muhtarı olarak seçilmiştir. Güzelkent Köyü ( Dewa Tata/ Varto&#...