Sitemizden/Son eklenenler

Cuma, Eylül 23, 2016

Tatan'a yeni içme suyu calışması başladı



Varto'nun Güzelkent (Tatan) köyü ile Gölyayla ( Kuzık) köyleri arasında yaklaşık 18 km lik güzergahı izleyecek olan İçme suyu çalışması başladı.

3 Kaynaktan su alınıyor
Köy Muhtarı Veli Kaya'dan aldığımız bilgiye göre 3 gündür süren çalışmalar neticesinde 300 m kaptaj yapılarak 3 farklı kaynaktan su bağlantıları yapıldı.

 İçme suyu çalismasi basladi
Çelik boru ile dere yatağı geçilecek
Bugün (23.09.2016) Yağmur nedeniyle zorunlu olarak ara verilen çalışma yarın Çelik Boru'nun Varto'dan götürülerek takılması ile içme suyu hattı Kuzık/Mengel arasındaki dereyi geçecek ve böylece düzenli olarak boru hattı kazımına geçilecek.

110 luk boru
Edindiğimiz bilgiye göre önceden köye gelen suların yetersiz oluşu dikkate alınarak su şebekemizin 110 mm'lik borular kullanılarak yapılacak

16-18 km güzergâh
Gölyayla ( Kuzık)-Alabalık (Mengel) sınırı, Güzeldere ( Zengena)-Onpınar (Emera)sınırı, Kartaldere ( Civarka), Köprücük (Qasıma), Dağcılar (Canesera),Eryurdu (Xaşxaşê),Beşikkaya (Muska), Çaylar (Uskura),Ğe Mezrası, Taşlıyayla (Şeman-Mezra Zerdi) köy ve mezralarından geçen güzergahı izleyerek 16 km sonra Köyümüz sınırlarındaki Yeni Su Deposuna ulaşması hedefleniyor.

Ekim sonunda sular akabilecek
Su şebekesi kazım işlerinin 30-40 gün içerisinde bitirilmesi ve yeni suyumuzun Ekim ayı sonu gibi akması ön görülüyor.

PVC Borular
Köyümüze bağlanacak olan yeni su şebekesi  hattı Beyaz depoya kadar 110 mm'lik Beyaz PVC borudan şeklinde bağlanacak.

Eski Borular yenilenmeli 
Depodan köy içindeki tüm hatlara, oradan da tek tek bütün evlerin girişine dek siyah boru olduğu için en kısa sürede çıkarılıp yeni borular ile değiştirilmesi insan sağlığı açısından çok önemli. Zira bu boruların kanserojen maddeler  ( asbest gibi) içerdiği biliniyor ve boru patlaklarında insanların tamir için bunlarla temas etmesi bile sağlığa zararlı.

Haber/İzlenim:Veli BEYAZGÜL
Fotoğraflar:Veli KAYA (Muhtar)

VENGETATA

BU HABERİN VİDEOSU

Mahmut GÜL 2024-2029 donemi muhtari olarak seçildi

31 Mart 2024 tarihinde yapılan Muhtarlık seçiminde Mahmut GÜL köyümüzün yeni muhtarı olarak seçilmiştir. Güzelkent Köyü ( Dewa Tata/ Varto&#...